Klasifikace: Kontrolované a zaručené označení původuTypologie: Šumivé vínoPůvod: Vysokohorské vinice obce ValdobbiadeneOdrůda révy: 100% GleraTyp půdy: Různé druhy půdy podle polohy vinicNadmořská výška: Od 150 do 200 m . aslSystém školení: Tradiční metoda Valdobbiadene (modifikovaný Cappuccina)Průměrné stáří vinice: Staré vinice starší 45 letVýnos: 135 q/haSklizeň: Od poloviny do konce září výhradně ručně a výběrováVinifikace: Tradiční bílá vinifikace: jemné lisování hroznů pneumatickým lisem, flotace moštů a fermentace při kontrolované teplotě (17-18 °C) v cementových tancích. Zrání a odpočinek na ušlechtilých kalech po dobu 4/5 měsíců až do okamžiku filtraceDruhá fermentace: Martinottiho metoda v nerezových autoklávech po dobu 35-40 dní. Referenční teplota 16-18 °C. Stabilizace vinného kamene za studena (- 3,5 °C). Mikrofiltrace před plněním do lahví
Nastavení