Typ: Spumante “Sui Lieviti”Původ: Vigna Croset (Saccol di Valdobbiadene)Hrozny: 90 % Glera 8 % Perera 2 % Bianchetta trevigianaTyp půdy: Půda vznikla vyzdvižením toho, co bylo kdysi mořské dno, dnes tvořené první povrchová úrodná vrstva asi 30 cm hluboká složená převážně z jílovité opuky bohaté na vápenec a podpovrchové vrstvy matečné horniny (někdy vyčnívající) z červeného pískovce bohatého na oxidy železa.Nadmořská výška: 300m. aslTréninkový systém: tradiční metoda Valdobbiadene (modifikovaná Cappuccina)Průměrný věk vinice: Historická vinice 90-100 letVýnos: 100 t/haSklizeň: od konce září do začátku října, výhradně ruční a výběrováVinifikace: Tradiční bílá vinifikace: jemné lisování hroznů pneumatickým lisem, flotace moštů a fermentace při kontrolované teplotě (17-18°C) v cementových tancích. Stárnutí a odpočinek na ušlechtilých kalech s periodickou battonáží do dubna/května.Druhé kvašení: Druhé kvašení v láhvi při stálé teplotě (14-16 °C) bez degoržmentu. Odpočívejte na kalech v láhvi minimálně 6/8 měsíců v závislosti na ročníku.
Objem: 0,75 l
Nastavení